איך בוחרים אתר רספונסיבי או מותאם
בשנת 2016 אחד הדברים החשובים ביותר שצריך שיהיו לאתר אינטרנט הוא שהוא היה רספונסיבי. רספונסיבי הכוונה שהאתר יתאים את עצמו לרזולוציה, לדפדפן ולפלטפורמה שדרכה הוא מוצג. זאת אומרת שאם גולשים באתר דרך הסלולרי הוא יוצג היטב, בכתב ברור ונוח כדי שיהיה אפשר לגלוש בו בקלות כמו במחשב. אנשים שואלים, איך בונים אתר רספונסיבי ואנחנו נענה פה.
מה זה אתר מותאם?
השאלה שצריכה להישאל קודם כל היא האם לבנות אתר רספונסיבי או מלכתחילה לבנות אתר מותאם. אתר מותאם זהו אתר שנבנה בכתובת אחרת שאליו מופנים כל הגולשים שנכנסים מהסלולרי. האתר בנוי בצורה אחרת כך שהוא יכיל רק מה שאנשים שגולשים מהסלולרי צריכים. הוא שימושי בעיקר לאתרים בהם יש הרבה תוכן והרבה מידע שלא בהכרח נחוץ למי שגולש מהסלולרי ולכן במידה ויש לכם אתר כזה, הוא הבחירה העדיפה. באתר מותאם ניתן להכיל תוכן אחר שלא מופיע לאלו שבמחשב כדי להתאים את עצמכם לקהל היעד.
ומה זה אתר רספונסיבי?
אתר רספונסיבי הוא אתר גמיש שניתן לגלוש בו גם מהמחשב, גם מהסלולרי וגם מהטאבלטים. בשימוש נכון של שפות התכנות ניתן ליצור אלמנטים שיתרחבו בהתאם לרוחב, יתקצרו, ישנו צורתם, ישנו מיקומים וכו' כך שהם ייראו טוב בכל מקום ובכל פלטפורמה. זוהי השיטה העדיפה במידה ואתם צריכים להשאיר את כל או רוב התוכן שבאתר שלכם. לעתים זוהי שיטה קלה מאוד במידה ובונים מלכתחילה את האתר בצורה נכונה. היום כל אתר אינטרנט שנבנה כבר צריך להיות מוכן להיות רספונסיבי, יש חברות שלוקחות על זה תוספת מחיר ויש חברות שנותנות את האופציה הזאת כחינם.
מה עם וורדפרס?
אם יש לכם אתר וורדפרס אתם יכולים לחסוך לעצמכם זמן וכסף ולהשתמש בפלאגין כגון פלאגין Wptouch שמייצר עבורכם תבנית לשימוש בסלולרי. הפלאגין טוב מאוד, תומך בעברית והוא עושה עבודה לא רעה בכלל. והוא כמובן חינמי, מהיר וקל לשימוש.