איך מסדרים ארונות בצורה נכונה?
בכל בית טיפוס, אפשר למצוא מספר ארונות, לעיתים אפשר למצוא בכל חדר ארון ולעיתים אפילו יותר מארון אחד. זה תלוי בגודל וסוג החדר, זה תלוי במספר האנשים שמשתמשים בחדר וכמובן בכמות הפריטים שיש לאחסן בכל ארון.
השאלה היא, בשביל שיהיה ניתן למצוא כל פריט ופריט בצורה נוחה ופשוטה, כיצד מסדרים ארונות בצורה אפקטיבית. למשל, כיצד מסדרים ארונות בגדים, כיצד מסדרים ארונות מטבח, ארונות ספרים, איך עושים את זה מבלי לגרום נזק לפריטים השונים שמבקשים לאחסן אותם, כיצד עושים את זה מבלי לגרום נזק לארון עצמו, וכן כיצד עושים את זה באופן שאפשר למצוא כל דבר בצורה פשוטה.
סידור ארונות זה סוג של אומנות.
צריך לומר, יש אנשים שמתמחים בכך ואפשר להיעזר בהם על מנת לסדר את הארונות בבית בזמן שגרה או בעת אריזה ופריקה במעבר דירה או שיפוץ גדול של הבית. כמו כן, כל העולם של הארונות עבר סוג מסוים של שינוי במהלך הזמן, בין היתר בגלל העובדה שיותר ויותר אנשים מעדיפים להשתמש בחדרי ארונות מיוחדים, חדרים שיכולים לספק מקום לכל החפצים, לכל הפריטים השונים.
על מנת להבין כיצד מסדרים ארונות באופן מועיל, צריך לזכור שלא מדובר בארונות דומים, במובן הזה שבכל אחד מהם יש פריטים אחרים וכל אחד מהם משמש לצרכים אחרים. מה עוד שארון בגדים למשל, הוא בדרך כלל מגישה בנישה אחת, לעומת זאת ארון מטבח, מגיעה במספר נישות והוא פרוס על פני כל הקירות במטבח. לכן גם האופציות לסדר את הפריטים השונים, הן הרבה יותר מגוונות.
אז איך לסדר את הארון בצורה יעילה?
ישנם מספר כללי ברזל לסידור ארונות בצורה נכונה.
הכלל הראשון הוא, בטרם מתחילים לסדר ארון כזה או אחר, רצוי להיפטר מכל מה שאין בו צורך. בין אם זה בגדים ישנים, מוצרי מטבח שלא משתמשים בהם, מסמכים ישנים שאין בהם שימוש ועוד. ככל שנפטרים מיותר דברים, כך יהיה יותר נוח לסדר את הארון ולעשות את זה בצורה מהירה ופשוטה.
הכלל השני, כשמסדרים ארון צריך לדעת איפה רוצים לשים כל פרט ופרט. לכן רצוי להחליט על כך, עוד לפני שמגיעים לסידור בפועל. בצורה כזו הסידור יתבצע הרבה יותר מהר. אין טעם להתחיל לסדר, אם לא יודעים איפה רוצים לאחסן פריטים כאלה ואחרים.
הכלל השלישי, הסידור צריך להיות פונקציונאלי. כלומר, דברים שעושים בהם שימוש לעיתים תכופות, צריכים להיות מאוחסנים בחלק הקדמי, במקום שנוח להגיע אליו, באופן כזה שיהיה ניתן להוציא את הפריטים מהארון מבלי שיהיה צורך להוציא את כל תכולתו. לעומת זאת, דברים שלא עושים בהם שימוש תדיר, אפשר לשים במדפים עליונים, מאחור, במקומות שלא מפריעים.
הכלל הרביעי, הכל צריך להיות מסודר כך שלא יתפוס הרבה מקום, בטח לא יותר שטח ממה שהוא צריך.